Straattheater programma 2023

Bekijk hieronder de voorstellingen die op onze editie van 2023 te gast waren.

Net als de 32 vorige edities was het straattheater van hoog niveau en kwamen de voorstellingen uit binnen en buitenland. Zo waren er verschillende gezelschappen uit België en zelfs uit Spanje. Maar ook bijzondere producties uit de eigen regio.

Cirq Magique | CIRqUMSTANCIA

In het kleinste (mobiele) circustentje van de wereld brengt cirqumstancia korte goochel en mentalisme shows. Je weet niet wat jou te wachten staat, Cirqumstancia wel. We kennen reeds de uitkomst van wat je te wachten staat. Kom en laat je verwonderen. 

Viva Raphaël | Compagnie Krak

Raphaël is jarig en krijgt van het publiek een cadeau dat uiteindelijk zijn leven zal veranderen. “Viva Raphaël” is een poëtische
clownerievoorstelling vol visuele en absurde humor met veel publieksinteractie rond, op (en in) een caravan.

Pisces | Ferro Fortis

Pisces is en een monsterlijk vette vis met een imposante bek en een lijpe oogopslag. Vol met graten en 100% koudbloedig.

De wielertoerist | Dirk van ’t sirk

Deze “fietser” tart alle wetten van de zwaartekracht. Een vreemd personage tracht rond te rijden op een nog vreemdere fiets.

HET GROOT EN LEVENDIG EXTRAVAGANZA bordspel | Juup Luijten ONVOORZIEN

Juup daagt kinderen en jongeren maar ook volwassenen uit om te dobbelen. Na je worp mag je het reuzegrote bordspel Onvoorzien binnenstappen. Extravagante ganzen delen het spel met je. Al voortdobbelend vindt ieder de weg. In ganzenpas. Eindbestemming? Ontdek het zelf. 

FISURA | Murmuyo

Het publiek is er klaar voor, het decor is klaar, maar het belangrijkste/element ontbreekt: de acteurs…en dat is het moment waarop de show begint! Opnieuw toont Murmuyo’s provocatie en schokkende zintuigen, waardoor het publiek de hoofdrolspelers van deze soirée wordt, met een spannend einde, waarbij hij, zoals gewoonlijk, al zijn doelen bereikt en zelfs meer…

De Kagoels | Pikz Palace

Ze bezochten al een aantal keren de markt van Geertruidenberg met hun knotsgekke voorstellingen. Nu brengen ze hun nieuwste creatie Kangoels voor het eerst. Ontdek ze rondom de markt.

Schrott | Steven Luca

Straatveger Schrott is vriendelijk. Zelfs klimaatvriendelijk.

De restanten die de toeschouwers in zijn vuilnisemmer deponeren ziet hij als een waardevolle verzameling spullen die misschien een tweede leven kunnen krijgen.

Wie weet gaat u met iets moois naar huis. In ieder geval met een warme herinnering aan die vriendelijke straatveger Schrott.

Barrière | Sur Mesure

Vier artiesten met een rijke achtergrond in muziek, performance, theater en straattheater komen samen om hun levensplicht te vervullen en zich te onderwerpen aan de behoeften van een oude barrière. Met humor en kattenkwaad gecomponeerd op een live soundtrack nodigt Barrière je uit om een ​​surrealistische wereld zonder deuren te betreden.

The Show Must Go On | Zinzi & Evertjan

Een voorstelling vol onvervalst enthousiasme, partneracrobatie, humor en live muziek. Poging na poging, van miskleun tot bijna succes blijven beide artiesten het beste van zichzelf geven. Ze worstelen zich door een bos van verstrengelde ledematen. Geknoopte muziekkabels, wilde acrobatie en vervormde gitaar riffs, wat er ook gebeurt de voorstelling gaat door!